Ga naar hoofdinhoud

Adviezen voor na de behandeling

Napijn

Helaas gaan sommige behandelingen gepaard met napijn. Als we dit verwachten, informeren we u hierover. Bovendien schrijven we soms pijnstilling voor. Het basisadvies voor pijnstilling is 4x per dag 1000 milligram Paracetamol. Enkele adviezen:

  • Begin met paracetamol. Deze pijnstillers werken goed en hebben de minste bijwerkingen.
  • NSAID-tabletten of -zetpillen zoals ibuprofen, diclofenac, naproxen hebben meer bijwerkingen en zijn niet voor iedereen geschikt.
  • Lees altijd eerst in de bijsluiter of de pijnstiller geschikt voor u is, bijvoorbeeld of het samengaat met uw andere medicijnen of een ziekte die u heeft. Neem bij twijfel contact op met uw apotheker of huisarts.
  • Let op de juiste dosering. Dat is de hoeveelheid medicijn (in milligram) die u per keer mag gebruiken. Dit staat op de verpakking of in de bijsluiter. Pijnstillers werken meestal binnen een half uur tot 2 uur na inname. Helpt de pijnstiller onvoldoende, controleer dan of u de juiste dosis heeft gebruikt. Werkt een pijnstiller bij de juiste dosis niet of onvoldoende? Dan kunt u een andere pijnstiller proberen.

Tijdelijke facing / kroon los

Laat uw kroon of facing los? Neem dan contact met ons op om te overleggen. We proberen de kroon of facing snel terug te plaatsen. Het is echter geen probleem als deze 24 -48 uur los is.

Back To Top